Milyen betegségekkel forduljanak hozzám?

Kivizsgálás és tanácsadás

Segíthetek annak megítélésében, hogy a csecsemő vagy koraszülött baba fejlődése megfelelően alakult-e, van-e szüksége a csecsemőnek, koraszülöttnek speciális fejlesztésre. Tanácsot adhatok óvodáskorú gyermekének neurológiai fejlettségi állapotáról, van-e szüksége a gyermeknek a beiskolázás előtt psychopedagógiai vizsgálatra, fejlesztésre.

Szívesen foglalkozom migrénes és egyéb ok miatti fejfájós gyermekekkel, kamaszokkal is. Ha a szülő bizonytalan abban, hogy a gyermekénél észlelt tünetek lelki okokra vezethetők-e vissza, vagy szervi ideggyógyászati betegség áll a panaszok hátterében, segíthetek az okok elkülönítésében.

Kamaszkorban, a hormonális változások idején gyakran előfordul fejfájás, szédülés, bizonytalan rosszullét, esetleg ájulás is. A neurológiai vizsgálatot követően elkülöníthetjük az esetleges betegséget a természetes biológiai változások következményeitől, megbeszélhetjük, hogy milyen életmód mellett jelentkezne ritkábban  kamaszkori rosszullét.

Epilepszia

Az érdeklődésem középpontjában áll az epilepszia betegség diagnosztizálása, gyógyszeres kezelése, speciális esetben műtét előtti kivizsgálása, illetve műtét utáni kezelése és gondozása. Az epilepszia csecsemőkori, kisgyermekkori és kamaszkori formájának kivizsgálásával, gyógyszeres kezelésével, műtéti kivizsgálásával egyaránt foglalkozom. Kisdedkorban a görcsös állapotot gyakran lázas, hurutos betegség provokálja. Foglalkozom a lázgörcs, az érzelmi ok provokálta, úgynevezett affektív ok miatti légzés elakadás kivizsgálásával, az epilepsziától való elkülönítésével is.

Súlyosabb betegségek

A gyermekideggyógyászati betegségek egy része sajnos súlyos veleszületett vagy szerzett betegség, egy részük idegsebészeti beavatkozást tesz szükségessé. Ezeknek a betegségeknek a felismerésében, a műtét előtti kivizsgálásában, a műtét utáni gondozásában nagy tapasztalattal tevékenykedem:

  • agydaganatos és gerinc daganatos betegek
  • agyi fejlődési rendellenességek
  • agyi erek fejlődési rendellenességei
  • gerinc fejlődési rendellenességei, nyitott gerinc és annak következményei
  • a koraszülötteknél nem ritkán előforduló vízfejűség (hydrocephalus)
  • kutacs korai záródása
  • koponya alaki eltérései, koponyacsontosodási zavarok, (craniostenosis, scaphocephalia)